“We zijn erg tevreden over het eindresultaat”

Deze week nemen we een kijkje in de woning van Ewald en Belinda in hun prachtige nieuwbouwwoning in Veen. De gehele woning is door ons betegeld. Zowel de vloeren op de begane grond, maar ook de vloeren op de eerste etage en in de kelder. Op de eerste etage zijn de wanden en vloeren van badkamer en wellness ruimte betegeld en beide toiletten in de woning. Als laatste is het buitenterras betegeld. Een flinke klus waar zo’n 5 tot 6 weken hard aan is gewerkt door onze tegelzetters. We zijn erg benieuwd naar het eindresultaat en natuurlijk hoe de tegels en het tegelwerk eruit ziet nu alles mooi is ingericht en afgewerkt.

De vloer van de begane grond ademt rust en klasse

De vloer van de gehele begane grond is gemaakt van een prachtige antraciet grijze tegels met een fijn dessin. De tegels zijn gelegd in een Romaans verband en bestaan uit 3 verschillende groot formaten. Het verband zorgt voor een subtiele variatie en de toepassingen van grote tegels zorgt voor veel minder voegen, waardoor de vloer een rustige uitstraling creëert. De tegels zijn in alle ruimtes hetzelfde wat dit effect verder versterkt. Geen overbodige drempels tussen de verschillende kamers maken het tot een prachtig geheel. De vloertegels zijn van hoge kwalitiet en de vloer voelt heel behaaglijk aan door het gebruik van vloerverwarming.

Van binnen naar buiten! De tegels van de woonkamer zijn ook gebruikt voor het terras buiten en maakt een bijzondere indruk als je de grote glazen schuifdeur opent. Het is echt één geheel geworden door dezelfde tegel overal te gebruiken.

“Het was een hele uitdaging om de Neoliet platen boven te krijgen”

In de badkamer op de eerste verdieping wilden we graag werken met grote keramische Neoliet platen op de wanden, vervolgt Ewald. Het was dan ook een hele uitdaging om de Neoliet platen boven te krijgen met een kraan. Het zijn tenslotte grote platen van 3 meter lang en slechts 6 mm dik, dus bij het minste geringste heb je breuk. Ook het verwerken van de platen is een delicate klus geweest, maar Rob en zijn team hebben dit echt vakkundig gedaan. Het resultaat mag er dan ook wezen, de badkamer straalt luxe uit, maar is tegelijkertijd ook degelijk en eenvoudig schoon te maken. Ook hier is het effect van weinig voegwerk direct zichtbaar. De vloeren op de eerste etage zijn eveneens gemaakt met grote tegels, een fraaie lichtgrijze betonlook tegel met een subtiel patroon. De tegels zijn van XXL formaat van 90 x 90 cm en hierdoor wordt de rust van de vloer beneden doorgetrokken op de verdieping.

“We zijn erg tevreden met het eindresultaat”

Omdat het een nieuwbouw woning is waren mijn vrouw en ik natuurlijk niet iedere dag aanwezig. De keren dat we er moesten zijn zag je de progressie in het werk. Het zijn natuurlijk flinke oppervlaktes en het werken met grote tegels vergt wel wat meer tijd, ze zijn niet zo handelbaar als kleinere maten. Maar zoals je ziet is alles mooi gemaakt en afgewerkt. En de afwerking is van hoog nivo, wat ook goed zichtbaar is na een blik op de hoge witte Neoliet plinten in de woning. Deze zijn gelijk met het stucwerk van de wanden zodat het een strak geheel is zonder uitstekende plinten. Eenvoudig te onderhouden en je hebt geen last van stof en vuilophoping, wat je toch gaat krijgen na verloop van tijd, legt Ewald verder uit.  “De woning is nu bijna klaar en we wonen er al een poosje. Er is heel veel tijd en energie in gaan zitten, maar hoeven nu alleen nog de tuin aan te pakken. Daarna kunnen we heerlijk gaan genieten van de woning en het prachtige uitzicht over het water”

Namens onze gehele team hopen we dat jullie heel veel plezier hebben in de nieuwe woning. We bedanken jullie enorm voor jullie gastvrijheid. Jullie hebben echt een woning om trots op te zijn en we vonden het fijn ons steentje aan bij te kunnen dragen!

 

Beoordeling klant

8.5