Quintessenza Porticciolo bar

Quintessenza tegels

Quintessenza tegels onderscheiden zich door hun bijzondere vormgeving, kleuren en decors. Zo hebben we twee zeshoekige tegelseries voor prachtige legpatronen. Vijf series kenmerken zich door rechthoekige tegels met elk een bijzondere effect. Of dit een vintage metrotegel is, een tegel met facet of juist een fijn geglazuurd tegel met prachtige geleefde kleuren. De Quintessenza tegels zorgen voor zeer bijzondere wanden die een interieur veel flair geven. De veelzijdige series van het merk hebben ieder een eigen thema die naadloos aansluit bij de hedendaagse trends in woonstijlen. De series zijn in veel formaten en uitvoeringen beschikbaar. In onze showroom hebben we een selectie van de mooiste series van Quintessenza voor je klaar staan. Laat je inspirerend en bekijk zelf welke bijzondere vloeren en wanden je kunt creëren met deze originele design tegels uit Italië.

8 inspirerende series

Prachtige series van Quintessenza met gevoel voor design en stijl. Alle series zijn bijzonder in kleur, vorm en decor. 

57 moderne kleuren

De kleuren uit de series zijn uiteenlopend en voor ieder interieur is er een passende kleur beschikbaar. De moderne en smaakvolle kleuren en kleurcombinaties vormen de basis.

3 verschillende vormen

Bijzondere vormen maken het verschil op wand of vloer. Quintessenza biedt drie vormen; vierkanten, rechthoeken en zeshoeken.

11 formaten

Voor iedere toepassing op vloer of wand kunt u kiezen uit een groot aanbod aan formaten. Van kleine tegels van 6,5×13,2 tot grotere tegels van 23×26,6.

6 afwerkingen toplaag

Door de grote verscheidenheid in de afwerkingen van de toplaag kun je werkelijk iedere look creëren. Glad, structuur, mat, decor,  facetje en 3D.

3 tegeldiktes

De tegels zijn verkrijgbaar in 3 verschillende diktes: 8 mm, 9 mm en 10 mm 

Laat je inspireren door het bijzondere design van Qiuintessenza tegels 

In onze showroom in Hengelo hebben we een selectie van Quintessenza tegels voor je klaar staan. De collectie is zeer uitgebreid en omvat bijzondere series met ieder haar eigen thema en inspiratiebron. Zorg voor een waar kunstwerk op je wand met ëen van de schitterende Quintessenza tegelseries. De Alchimia en Confetti serie zijn tevens geschikt als vloertegel. Met deze collectie zorg je voor klasse en net die bijzondere touch in je interieur. Of dit nu je woonkamer, badkamer, hal of keuken is of een zakelijke omgeving zoals horeca of een kantoor.

Alchimia  

Quintessenza Alchimia is een bijzondere serie met een prachtig effect. Combineer creatief met de vergrijsde kleuren en sfeervolle decors. De tegels zijn zeshoekig waardoor er bijzonder legpatronen ontstaan. De Alchimia serie is geïnspireerd door de alchemisten uit de oudheid. Met deze tegels heb je mooie en sfeervolle wanden en vloeren met net die extra touch.

Bekijk de serie >

Confetti

Quintessenza Confetti is een speelse tegelserie die een ruimte een energieke sfeer geeft. Het lijkt net alsof er met confetti is gestrooid. Deze Confetti serie neemt je mee naar de smalle straatjes van Venetië. De vierkante tegels hebben één formaat en zijn in 8 kleurcombinaties beschikbaar. Zowel de donkere als lichte tegels met kleurrijke variaties geven de ruimte een bijzonder effect.

bekijk de serie >

Dintorni

Quintessenza Dintorni is een prachtige serie met een vintage look. De metrotegel herondekt, zo zou je de Dintorni serie het best kunnen omschrijven. Door de prachtige kleuren die de serie Dintorni aanbiedt creëer je bijzondere wanden en vloeren met een knipoog naar het verleden. Het repeterende effect met het bekende facetje in de tegel geeft allure aan een interieur. 

bekijk de serie >

Genesi

Quintessenza Genesi is een stijlvolle tegelserie uit Italie. Het fijne glazuur in mat en glans geeft een rijke uitstraling. De serie bestaat uit prachtige subtiele kleuren die onderling mooi kunnen worden gecombineerd. Leef je uit en creëer de mooiste combinaties.  

bekijk de serie >

Minima 8.6

Quintessenza Minima 8.6 is een tegelserie die een zeer fraai grafisch effect geeft. Welke tegel je ook kiest uit deze serie, het wordt altijd vrolijk en bijzonder. Wat voor sfeer je ook kiest, van romantisch, grafisch tot modern of kleurrijk, met deze zeshoekige vloertegels kun je van elke ruimte iets unieks maken. Creëer de mooist kunstwerken op je muren en wanden met deze tegelserie van Minima 8.6 . 

bekijk de serie >

Origami

Quintessenza Origami is een zeer bijzondere tegelserie geïnspireerd op de Japanse vouwkunst. Het vouwen van papier is knap vertaald naar de tegelkunst. De reliëf tegels hebben een trendy 3D-effect. Door hun hexagonale vorm kunnen de tegels zeer sprekende patronen vormen. Door glad met de reliëf tegel te combineren ontstaan er klasse en rust tegelijkertijd. De wanden veranderen in ware kunstwerken met deze Origami serie. 

bekijk de serie >

Porticciolo

Quintessenza Porticciolo is een robuuste en stoere tegelserie. Tegelijkertijd is deze Porticciolo serie elegant en tijdloos.  De matte, effen tegels in mooie naturel tinten hebben een klein reliëf waardoor het resultaat rustig maar allesbehalve saai is. De Brezza di Mare of di Terra bestaan uit een combinatie van verschillende decors en hebben de uitstraling van prachtige oude en verweerde planken. 

bekijk de serie >

Tinte

Quintessenza Tinte is een zeer kleurrijke serie voor bijzondere wanden. De naam van deze serie verklapt het al een beetje, de kleuren van deze tegels zijn opgebouwd in verschillende tinten. Doordat de lange zijden van de tegels schuin zijn afgewerkt krijg je een prachtig effect en kun je de tegels goed stapelen. De banen die ontstaan maken een ruimte juist langer of breder. Maak mooie patronen en creëer waanzinnige wanden met de Tinte tegelserie. 

bekijk de serie >

Vooraf thuis oriënteren?

Bekijk 1500 tegels in onze Tegelzoeker

er zit vast iets tussen wat bij je past!